A projekt adatai:

  • a kedvezményezett neve: AQUACUT Termelő, Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
  • a projekt címe: Az Aquacut Kft. termelési kapacitásbővítése eszközbeszerzéssel
  • a szerződött támogatás összege: 25 132 250 Ft
  • a támogatás mértéke (%-ban): 50%
  • a projekt tényleges befejezési dátuma: 2018.02.28.
  • projekt azonosító száma: GINOP-1.2.2-16-2017-01135
  • a vállalkozás nyitva tartása: H-P 8-16
  • az utolsó frissítés időpontja: 2018.03.06.

A projekt tartalma:

A fejlesztés célja az AQUACUT Kft. növekedési és foglalkoztatási potenciáljának javítása, gazdasági teljesítményének erősítése volt. A projekt keretében a fémmegmunkálási tevékenységünkhöz kapcsolódó termelési kapacitásbővítés valósult meg, a termeléshez szükséges, elégtelen kapacitású és hiányos gépállományunkat bővítettük. A beszerzésnek köszönhetően 1 db LK Modell MV-1050 megmunkáló központtal és 1 db Detron GFA255H NC körasztallal (4-5 tengely + vezérlés) bővült felszereltségünk.


A fejlesztés eredményeképpen cégünk fejlődését, termelési kapacitásának növekedését, gazdaságban betöltött szerepének, piaci pozíciójának erősödését, munkahelyek megtartását, illetve egy új munkahelyek létrehozását realizáltuk. A tervezett fejlesztés javította cégünk technológiai felkészültségét, versenyképességét és erőforráshatékonyságát.


A megmunkáló központ beszerzése után olyan termékek további feldolgozására nyílt lehetőségünk, ami korábban csak alvállalkozók bevonásával tudtunk elvégeztetni. Ez egy átlagos szerkezeti acél alkatrésznél akár 150-200%-os hozzáadott érték növekedést jelent. Nyitni tudunk ennek köszönhetően olyan partnerek felé, akik házon belül nem tudják megoldani a forgácsolást, akár a kapacitás, akár a gépek hiánya miatt is, hiszen ők eddig olyan partnerekkel dolgoztak, akiktől kész alkatrészt kaptak. A technológiafejlesztéssel egyidőben növelni tudtuk az alkalmazotti létszámot is 1 fő szakképzett munkavállalóval, aki a megmunkáló központtal dolgozik. A fejlesztés eredményeként tehát 1 új munkahelyet hozott létre cégünk, a 2018-as évre pedig minimum 15%-os forgalomnövekedést prognosztizálunk.